برای ورود به فروشگاه چای اینجا کلیک کنید
.:: چای سبز ایرانی ::.
irangreentea-logo 

شبکه های اجتماعی 2

شبکه های اجتماعی 3

شبکه های اجتماعی 1

تصاویری زیبا از چای ایرانی

دانلود نرم افزار
  • کد مطلب : 1875
  • تاریخ انتشار : ۴ - ۰۲ - ۱۳۹۵
  • دیدگاه : 0
  • نکاتی درمورد خرید و نوشیدن چای

    نکاتی درمورد خرید و نوشیدن چای

    نکاتی درمورد خرید و نوشیدن چای

    نکاتی درمورد خرید و نوشیدن چای

    نکاتی درمورد خرید و نوشیدن چای
    نکاتی درمورد خرید و نوشیدن چای
    سیدمحسن سنجری، رئیس اداره ترویج و جلب مشارکت سازمان چای کشور :  تفاوت چای ایرانی با خارجی در چیست؟ تفاوت‌های چای ایرانی و خارجی به دلیل وجود تفاوت‌های طبیعی و گیاهی آن ها است و دلیل برتری یکی بر دیگری نیست. چای سیاه از گونه‌های متنوع گیاه «کاملیا سیننسیس» به‌دست می‌آید که در سه نوع ...

    خرید چای ایرانی|چای شمال|نوشیدن چای|بهترین نوع چای|شناسایی چای|chaye irani|kharid chay|foroshgah chay

    سیدمحسن سنجری، رئیس اداره ترویج و جلب مشارکت سازمان چای کشور :

     تفاوت چای ایرانی با خارجی در چیست؟

    تفاوت‌های چای ایرانی و خارجی به دلیل وجود تفاوت‌های طبیعی و گیاهی آن ها است و دلیل برتری یکی بر دیگری نیست. چای سیاه از گونه‌های متنوع گیاه «کاملیا سیننسیس» به‌دست می‌آید که در سه نوع «آسامی»، «چینی» و «کامبوجی» وجود دارد. ،رنگ چای اسامی به طور ذاتی از چای کرده بوته‌های چای چینی بیشتر و عطر آن به مراتب کمتر می باشد یا اصلاً عطری ندارد؛ تاکید کنیم که رنگ، فقط یک عامل در بین ویژگی های چای است و  وجود آن دلیل برتری یک چای بر دیگری نیست.

    اما در یک جمع بندی کلی، اختلاف بسیار چشمگیر چای ایرانی با خارجی در سلامت آن است. به جرأت می‌توان ادعا داشت که این روز ها فقط در ایران، کشاورزان در باغ‌های چای خود از هیچ گونه ماده آفت‌کشی استفاده نمی‌کنند. چای‌های خارجی ممکن است از نظر استاندارد و بقایای سموم نقص نداشته باشند. در مناطق چای‌خیز مانند کشور های سریلانکا و هند هم حداقل از ۲۰ نوع ماده آفت‌کش بروی چای های کشت شده استفاده می‌شود؛ حتی در سال ۲۰۰۳، اتحادیه اروپا ورود چای‌های هندی را به خاط بالا بودن مقدار بقایای سموم ممنوع اعلام کرد.
    تفاوت مهم دیگر چای ایرانی در مقایسه با چای خارجی که جالب توجه هم است ، تازگی آن می باشد . بیشتر چایی‌های وارداتی با سپری شدن مدت زمانی بسیار طولانی از تولید (حداقل ۶ ماه) به‌دست استفاده کنندگان می‌رسند. در حالی که چای‌ اصیل ایرانی تقریباً همزمان با تولید در فصل بهار در دسترس عموم افراد قرار می‌گیرد. از تفاوت‌های دیگر چای ایرانی با خارجی، کافئین کمتر موجود در آن است که برای اشخاص حساس به این ماده می‌تواند مطلوب باشد.

    آیا عطر و رنگ چای ایرانی کمتر از خارجی است؟ و چرا؟

    معمولاً کارشناسان ارزیابی چای در مراحل ارزش‌گذاری چای، نکات و عوامل مختلفی را در نظر می‌گیرند. از ظاهر چای گرفته تا تفاله دم‌کرده آن. رنگ، عطر و طعم از خصوصیات مهم کیفی چای هستند که به عواملی مانند نوع بوته، شرایط کشت، شیوه نگهداری گیاه و روش فرآوری آن وابسته است . مثلاً در کشوری مانند سریلانکا ۳ منطقه چایکاری برحسب ارتفاع از سطح دریا وجود دارد.

    چای‌های منطقه ی جلگه ای ، معمولاً بسیار پررنگ و کم‌عطر و چای‌های ناحیه با ارتفاع زیاد بسیار معطر و دارای رنگ کمتر هستند. در حقیقت پررنگی یا کم رنگی چای از این دیدگاه نشانه خوبی یا بدی برای چای نیست.

    ناگفته نماند که عطر بیشتر چای خارجی از ایرانی به دلیل افزودن عطرهای مصنوعی و شیمیایی به چای خالص خارجی می‌باشد که معمولاً این فرایند برای جلب توجه مصرف کنندگان و گاها پوششی برای ضعف های چای خالص (از قبیل مانده بودن، سوختگی و…) انجام می‌گردد و گرنه در حالت طبیعی، عطر چای ایرانی به مراتب بیشتر از چای خارجی است؛ البته روش دم کردن اصولی و صحیح چای نیز در بروز صفات کیفی آن نقش بسیار مهمی دارد.

    خرید چای ایرانی|چای شمال|نوشیدن چای|بهترین نوع چای|شناسایی چای|chaye irani|kharid chay|foroshgah chay

    غیر از چای سیاه در کشور چه نوع چای دیگری تولید می‌شود؟

    امروزه در جهان انواع مختلفی از چای را که همگی از یک گیاه یکسان به دست می‌آیند در ۶ دسته کلی چای سیاه ، اولانگ، سبز، سفید، زرد و پوئر قرار می‌دهند. ۷۰ درصد چای تولید شده در دنیا از نوع سیاه، ۲۰ تا ۲۵ درصد از نوع سبز و درصد باقیمانده مربوط به انواع دیگر می باشد.
    در ایران هم چای مصرفی عمدتاً از نوع سیاه و تا حدی هم از نوع سبز می‌باشد. اکنون بخش اعظم چای تولیدی در کشور ما از نوع سیاه و بخش قابل توجهی از نوع  سبز است؛ و برخی بخش های چای سازی اقدام به تولید چای اولانگ و سفید نیز نموده اند.

    آیا چای سبز در ایران هم کشت می‌شود؟

    چای سبز یک گیاه جدا و متفاوت نیست که پرورشداده شود بلکه محصولی است که با شیوه ای متفاوت از همان گیاه چای (کاملیا سیننسیس) به دست می‌آید. برای تولید چای سبز مرحله اکسیداسیون که در تولید چای سیاه وجود دارد؛ انجام نمی گردد .

     هنگام خرید از کجا متوجه کیفیت چای شویم؟

    در دنیا چای به دو روش ارتدوکس (اصیل) و  به سی‌تی‌سی تولید میشود که ظاهر و برخی خواص فیزیکی و شیمیایی‌‌ چای‌های بدست آمده از آن‌ها فرق می‌کند. چای‌های حاصل از روش‌ اصیل، معمولاً پیچ‌خورده و درشت می باشد ، اما چای با روش سی‌تی‌سی گرد و ساچمه‌ای شکل‌اند (در بازار اصطلاحاً به این نوع چای‌ها کله مورچه‌ای می‌گویند.)

    چای‌ حاصله از هر دو روش باید از نظر اندازه یکی، تمیز و بدون مواد اضافی مانند چوب باشند. اگر اندکی چای خوب را به بینی نزدیک کنیم، باید عطر مطلوب آن حس شود. بوی ماندگی، کهنگی، سوختگی و ترشی نشانه مطلوب نبودن چای است. بسته‌بندی مناسب، محافظت چای در مقابل رطوبت، حس نکردن بویی بجز عطر طبیعی چای و تطابق نوع چای با درجه نوشته شده روی بسته‌بندی هم از معیارهای تشخیص چای اصیل و خوب است.

    دم کردن چای ایرانی با سایر چای ها متفاوت است؟

    از لحاظ اصولی دم نمودن چای ایرانی و خارجی تفاوتی چندانی ندارد. این سلیقه و میل مصرف کننده است که  بعضی تفاوت های جزئی را ایجاد می‌کند. ممکن است شخصی در موقع دم کردن چای متوجه گردد در زمان ۷ دقیقه عطر دلخواه او در چای بیشتر است.

    برای دم کردن اصولی و صحیح چای ایرانی خوب باید از قوری چینی استفاده کرد . مقدار مناسب از چای را که بروی بسته آن درج شده داخل قوری می‌ریزیم. برای دم کردن چای سیاه باید از آبی که کاملاً درون کتری جوش آمده استفاده کنیم که تمیز و دارای سختی اندک باشد.  این آب جوش آمده را روی چای خشک داخل قوری می‌ریزیم و قوری را روی کتری یا سماوری که با حرارت کم روشن است،قرار میدهیم . چنانچه یک پارچه سفید و تمیز هم روی قوری چینی قرار دهیم ؛ خوب است. پس از ۱۲ تا ۱۵ دقیقه چای آماده مصرف می‌شود.
    همچنین برای دم نمودن چای سبز از آبی که کاملاً جوشیده نیست (حدود ۸۰ درجه سانتیگراد) استفاده می‌کنیم و زمان دم کردن چای سبز نیز نباید بیشتر از ۵ دقیقه  شود.
    همچنین هرچقدر میزان ریزی چای خشک بیشتر باشد، رنگ زیادتری خواهد داشت و زودتر دم خواهد کشید.

    منابع:

    روزنامه قدس و وب سایت قدس آنلاین- شنبه ۲۸ فروردین

    , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
    ارسال نظر

    خبرنامه سایت
    برای عضویت در خبرنامه ایمیل خود را بدون www در کادر زیر وارد کنید و روی عضویت کلیک کنید.
    ما هرگز ایمیل شما را اسپم نخواهیم کرد .
    load
    تبلیغات بنری
  • تبلیغات
  • تبلیغات
  • جدیدترین مطالب سایت
    خواص کامل گلابی – Pear

    خواص کامل گلابی – Pear

    خواص کامل گلابی – Pear

  • تاریخ : ۲۸ - ۰۲ - ۱۳۹۵       دیدگاه : 0
  • این چایی ها را مصرف نکنید

    این چایی ها را مصرف نکنید

    این چایی ها را مصرف نکنید

  • تاریخ : ۲۵ - ۰۲ - ۱۳۹۵       دیدگاه : 0
  • خواص کامل زردآلو – Apricot

    خواص کامل زردآلو – Apricot

    خواص کامل زردآلو – Apricot

  • تاریخ : ۲۳ - ۰۲ - ۱۳۹۵       دیدگاه : 0
  • چند نکته درمورد چای سبز

    چند نکته درمورد چای سبز

    چند نکته درمورد چای سبز

  • تاریخ : ۲۱ - ۰۲ - ۱۳۹۵       دیدگاه : 0
  • محصولات ما
    پربازدیدترین مطالب
  • روزانه
  • هفتگی
  • ماهانه
  • تبلیغات متنی شما



    ارسال

    کپی برداری از تمامی مطالب و برشورها برای افزایش سلامت جامعه شرعا،قانونا،و وجدانا حلال و مجاز می باشد .

    تهیه و تولید : پارس وی پی