فروشگاه آنلاین چای ایرانی

آیا چای کیسه‌ای (تی بگ) سرطان زاست ؟! - چای سبز ایرانی
چای ایرانی|چای شمال|انواع چای شمال|خرید چای ایرانی|فروشگاه چای ایرانی|فروشگاه چای شمال|چای گیلان
اخبار و مقالات 

آیا چای کیسه‌ای (تی بگ) سرطان زاست ؟!

چای ایرانی|چای شمال|انواع چای شمال|خرید چای ایرانی|فروشگاه چای ایرانی|فروشگاه چای شمال|چای گیلان

تحقیقات حاکی از آن است که کیسه هایی که در ساخت چای کیس ای که به تی بگ مشهور است به کار می‌رود امکان بیماری‌زایی و مشکلات گوارشی را دارد. همین خبر کافی بود تا کنجکاو شویم که آیا شایعات صحت دارد و کیسه به کار رفته در چای‌های کیسه‌ای می‌تواند شما را بیمار کند یا نه! پیرامون این موضوع با رضا اسماعیل‌زاده متخصص صنایع غذایی، زوبین امیری تولیدکننده چای، مهندس محسن فرهادی معاون فنی  بهداشت محیط وزارت بهداشت، محمدحسین عزیزی متخصص صنایع غذایی، مهندس فرناز چوبکی، کارشناس تخصص یچای و دمنوش وزارت بهداشت و عماد دهقانی‌فرد، کارشناس بهداشت محیط گفت‌وگو کردیم . .

 

چرا کیسه‌های چای کیسه‌ای بیماری‌زاست؟

محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی، در این باره میگوید : «خطرســـــاز بودن کیسه‌هایی که در تولید چای کیسه‌ای استفاده می‌شود به کیفیت کاغذ به کار رفته در تولید آن بستگی دارد. اگر کاغذ از نوع نامرغوب و بی کیفیت  باشد، ممکن است به ترکیبات کلره از جمله اپی‌کلروهیدرین آلوده باشد. از آنجا که کاغذ را برای استفاده در چای کیسه‌ای، با کلر بی‌رنگ می‌کنند، این قضیه چندان دور از واقعیت نیست که به اپی کلروهیدرین آغشته شود. به‌علاوه موضوع دیگری هم مطرح است که گفته می‌شود در محصولاتی که ازپلاستیک ساخته می‌شوند و بعد از آن هم در کاغذ چای‌های کیسه‌ای، ممکن است ماده شیمیایی فتالات وجود داشته باشد. در کنار روند فرآوری و اضافه نمودن برخی مواد به چای‌های کیسه‌ای، احتمالا یکی دیگر از علت های آلودگی این چای‌ها همان استفاده از کاغذ باشد. در حقیقت استفاده از کاغذ این چای‌ها برای بسته‌بندی به شکل کیسه‌ای شاید بتواند سبب آلودگی آن به فتالات شود.»

 

چای ایرانی|چای شمال|انواع چای شمال|خرید چای ایرانی|فروشگاه چای ایرانی|فروشگاه چای شمال|چای گیلان

 

مشکل از کجاست؟

گروهی از دانشمندان آلمانی دریافــتند کـه کیسه‌های چای سیاه حاوی موادی است که به سلامت انسان آسیب می‌رساند. این مشکل در کاغذ بکاربرد شده در کیسه‌های چای نهفته است چراکه دارای ماده اپی کلروهیدرین «Aepklorhedrinn» بوده و از آن در صنایع کاغذ، پلاستیک و آفت‌کش‌ها استفاده میگردد. به گفته دانشمندان، به محض تماس ماده «اپی کلروهیدرین» با آب، ترکیبی سرطان‌زا به‌نام ۳-MCPD تشکیل می‌شود که این روز ها در جهان، مشکلی جدید در بخش مواد غذایی به‌شمار می‌آید.

 

چای ایرانی|چای شمال|انواع چای شمال|خرید چای ایرانی|فروشگاه چای ایرانی|فروشگاه چای شمال|چای گیلان

 

چه زمانی سرطان در کمین خواهد بود؟

مقدار مواد سرطان‌زا که ممکن است در کیسه چای‌های کیسه‌ای وجود داشته باشد هم بسیار مهم است. مسلما باید میزان زیادی از این مواد وارد بدن شود تا تاثیر مخرب خود را بر جا بگذارد. به‌علاوه این سرطان‌زایی به یکباره اتفاق نمی‌افتد و در درازمدت می‌توان تاثیرات مخرب این ترکیبات را بر سلامت افراد دید.

 

همه چای‌های کیسه‌ای سرطان‌زا هستند؟

این‌ گونه نیست که همه چای‌های کیسه‌ای سرطان‌زا یا بیماری‌زا باشند و نباید مضطرب بود. اگر در تولید کیسه چای کیسه‌ای از کاغذ مرغوب، نو و باکیفیت استفاده گردد، مسلما هیچ خطر نگران‌کننده‌ای وجود نخواهد داشت. همین که کاغذ بسته‌بندی از ضایعات و کاغذ باطله نباشد بسیار مهم و بر سلامت تاثیرگذار است.

 

چای ایرانی|چای شمال|انواع چای شمال|خرید چای ایرانی|فروشگاه چای ایرانی|فروشگاه چای شمال|چای گیلان

 

چطور چای کیسه‌ای سرطان‌زا را تشخیص می‌دهند؟

برای تشخیص آلوده بودن کیسه‌های چای کیسه‌ای به مواد ســــرطان‌زای اپی کلروهیدرین، بایـــد بررسی‌های فراوان  و با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته انجام شود. خریدار نمی‌تواند به سادگی و بدون ابزار آلوده بودن کیسه چای را تشخیص دهد اما به هر حال دستگاه‌های نظارتی، بررسی‌های لازم را انجام می‌دهند و هرجا که لازم باشد برای جمع‌آوری محصولات آلوده اقدام می‌کنند.

 

چه کنیم از چای سرطان نگیریم؟

برای اینکه از خطرات آلودگی چای‌های کیسه‌ای در مصون و محفوظ باشید، لازم است از انواع باکیفیت و ترجیحا داخلی چای استفاده کنید. مسلما انواع چای طبیعی تولید داخل تحت‌نظر بازرسی‌های کنترل کیفی کارخانجات و سازمان‌های مربوطه قرار دارند.  البته این‌طور نیست که چای‌های وارداتی نظارتی نداشته باشند، اما به هرحال تولیدات داخل از همان آغاز تولید، سختگیری‌های بهداشتی را اعمال می‌کنند.

 

چای ایرانی|چای شمال|انواع چای شمال|خرید چای ایرانی|فروشگاه چای ایرانی|فروشگاه چای شمال|چای گیلان

 

کدام چای را بنوشیم؟

دهقانی‌فرد، کارشناس بهداشت محیط توصیه می‌کند: «ما معمولا به مردم توصیه می‌کنیم که به‌دلیل اضافه شدن مواد معطر و رنگدار شیمیایی، از چای عطری استفاده نکنند. بهتر است چای معمولی و طبیعی ایرانی  بنوشند و برای طعم و عطر آن از ترکیبات طبیعی و داروویی مثل هل، دارچین و… در منزل استفاده کنند. به‌علاوه حتی‌المقدور از چای کیسه‌ای استفاده نکنند و از روش دم کردن اصولی استفاده کرده تا به جای رنگ‌های مصنوعی برخی محصولات، رنگ و عطو طعم طبیعی خود چای را داشته باشند. در داخل کشور انواع چای با برندهای معتبر و مورد تایید وزارت بهداشت تولید می‌شود که تحت نظارت قرار دارندکه باید از این چای‌ها استفاده کرد.

 

چای ایرانی|چای شمال|انواع چای شمال|خرید چای ایرانی|فروشگاه چای ایرانی|فروشگاه چای شمال|چای گیلان

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

پست های مرتبط

دیدگاه خود را بنویسید