فروشگاه آنلاین چای ایرانی

کدام یک از چای سبز یا چای سیاه سالم‌تر است؟ - چای سبز ایرانی
چای ایرانی|چای شمال|انواع چای شمال|خرید چای ایرانی|فروشگاه چای ایرانی|فروشگاه چای شمال|چای گیلان
اخبار و مقالات 

کدام یک از چای سبز یا چای سیاه سالم‌تر است؟

چای ایرانی|چای شمال|انواع چای شمال|خرید چای ایرانی|فروشگاه چای ایرانی|فروشگاه چای شمال|چای گیلان

نوشیدن چای یکی از محبوب‌ترین کارهای مردم در سراسرجهان است. چای سبز طبیعی و چای سیاه طبیعی هر دو از برگ‌های گیاه کاملیا سیننسیس (Camellia Sinensis) هستند. اما این که فواید چای سبز طبیعی بهتر است یا چای سیاه طبیعی برای بسیاری از اشخاص همچنان سوال است. اصلی‌ترین تفاوت میان چای سبز طبیعی و چای سیاه طبیعی در این است که چای سیاه طبیعی در فرایند تخمیر قرار می‌گیرد و چای سبز طبیعی نه. برای تهیه چای سیاه طبیعی، برگ‌ها در معرض هوا قرار می‌گیرند تا فرایند تخمیر آغاز شود. این عکس‌العمل موجب میگردد که برگ‌ها تیره و قهوه‌ای شوند و طعم آن‌ها قوی‌تر شود. چای سبز طبیعی به این شکل عمل‌آوری نمی‌شود و از روش‌های دیگر مثل “Pan Frying” برای آماده کردن آن استفاده می‌کنند تا از تخمیر پیشگیری شود. در این روش برگ‌های چای‌ را در ظرف‌های بزرگ تفت می‌دهند.

فواید مشترک چای سبز طبیعی و چای سیاه طبیعی

در حالی که این دو چای با هم متفاوت هستند اما فواید مشترکی هم دارند.

چای ایرانی|چای شمال|انواع چای شمال|خرید چای ایرانی|فروشگاه چای ایرانی|فروشگاه چای شمال|چای گیلان

 

پیشگیری از مشکلات قلبی و عروق بدنی

چای سبز طبیعی و چای سیاه طبیعی هر دو سرشار از گروهی از آنتی‌اکسیدان‌های محافظ به نام پلی‌فنل (Polyphenol) هستند. اگر دقیق‌تر بخواهید، هر دو آن‌ها دارای فلاونوید (Flavonoid) هستند که زیرگروهی از پلی‌فنل است. تفاوت اصلی در میزان و نوع فلاونوید یا رنگیزه موجود در آن‌هاست. این رنگیزه‌ها مهمترین رنگدانه در فراوری رنگ زرد، سرخ یا آبی در گلبرگ گیاهان هستند که از قلب شما محافظت می‌کنند.

در تحقیقاتی روی نمونه های حیوانی به این دستاورد رسیدند که چای سیاه طبیعی و چای سبز طبیعی هر دو به یک اندازه در پیشگیری از گرفتگی عروق بدن خونی، یعنی تا ۲۶ درصد در کمترین دوز و ۶۸ درصد در بیشترین دوز مصرف، موثر هستند. در این تحقیقات همچنین دریافتند که هر دو نوع چای به کاهش «کلسترول بد» و «تری‌گلیسرید» در بدن کمک می‌کنند. در آزمایشات و بررسی‌های مختلف به این دستاورد رسیدند که نوشیدن چای سبز طبیعی و چای سیاه طبیعی می‌تواند «فشار خون» را هم پایین بیاورد.

یکی دیگر از تحقیقات نشان داد اشخاصی که بین ۱ تا ۳ استکان روازنه چای سبز طبیعی می‌نوشند، به نسبت افرادی که کمتر از یک استکان چای سبز طبیعی روازنه می‌نوشیدند، ۱۹ الی ۳۶ درصد کاهش خطر «حمله قلبی» و «سکته مغزی» داشتند.

همچنین، نوشیدن حداقل ۳ استکان چای سیاه طبیعی روازنه می‌تواند خطر حمله قلبی را تا ۱۱ درصد کاهش دهد.

 

چای ایرانی|چای شمال|انواع چای شمال|خرید چای ایرانی|فروشگاه چای ایرانی|فروشگاه چای شمال|چای گیلان

 

بهبود عملکرد مغز

هم چای سبز طبیعی و هم چای سیاه طبیعی دارای کافئین هستند. میزان کافئین چای سبز طبیعی از چای سیاه طبیعی کمتر است؛ چای سبز طبیعی حدود ۳۵ میلی‌گرم در هر ۲۳۰ میلی‌گرم و چای سیاه طبیعی چیزی بین ۳۹ تا ۱۰۹ میلی‌گرم در هر ۲۳۰ میلی‌گرم.

کافئین با بلاک کردن پیام‌رسان‌های عصبی گیرنده‌های آدنوزین، سیستم عصبی شما را تحریک می‌کند. کافئین همچنین به ترشح هورمون‌هایی مثل دوپامین و سروتونین کمک می‌کند. کافئین می‌تواند هوشیاری و سرعت عکس‌والعمل را بالا برده و روحیه فرد را بهبود دهد؛ البته برای مدت کوتاهی.

 

چای سبز طبیعی و چای سیاه طبیعی همچنین دارای آمینو اسید L-Theanine هستند که در قهوه وجود ندارد. این آمینو اسید از رگ‌های مغز عبور می‌کند و باعث آزاد شدن پیام‌رسان‌هایی در مغز به نام گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) می‌شود. این آمینو اسید باعث کاهش استرس و افزایش آرامش و هوشیاری می‌شوند. همچینین به صورت هم‌زمان به ترشح هورمون دوپامین و سروتونین کمک می‌کند که باعث بهبود روحیه می‌شوند. به طور کلی میزان آمینو اسید L-Theanine موجود در چای سبز طبیعی از چای سیاه طبیعی بیشتر است.

در کل هر دو چای جایگزین خوبی برای افرادی محسوب می‌شوند که می‌خواهند سرحال شوند ولی بی‌خوابی و عوارض جانبی قهوه را نمی‌خواهند.

 

چای ایرانی|چای شمال|انواع چای شمال|خرید چای ایرانی|فروشگاه چای ایرانی|فروشگاه چای شمال|چای گیلان

 

فواید چای سبز طبیعی

 

چای سبز طبیعی یکی از بهترین منابع آنتی اکسیدان است. بسیاری از فواید چای سبز طبیعی که می‌شنویم به دلیل وجود همین آنتی‌اکسیدان‌هاست. در اینجا چند مورد از فواید چای سبز طبیعی را با شما در میان می‌گذاریم.

 

    ضد سرطان : تحقیقات آزمایشگاهی به این دستاورد رسیدند که آنتی‌اکسیدان‌های چای سبز طبیعی می‌تواند از تکثیر سلول‌های سرطانی پیشگیری کند و باعث از بین رفتن سلول‌های سرطانی شود.

    آلزایمر : این آنتی‌اکسیدان‌ها ممکن است بتوانند تاثیرات منفی حاصل از تجمع پلاک‌های آمیلوید (Amyloid Plaques)، که در بیماران آلزایمر رخ می‌دهد را کاهش دهند.

    ضد خستگی : در تحقیقاتی به این دستاورد رسید که موش‌ها با مصرف نوشیدنی دارای آنتی‌اکسیدان‌های چای سبز طبیعی به جای آب، توانستند مدت زمان بیشتری را قبل از این که خسته شوند، شنا کنند.

    محافظت از کبد : این آنتی‌اکسیدان‌‌‌ها توانستند روند چرب شدن کبد را در موش‌هایی که رژیم غذایی با چربی بالا داشتند، کاهش دهند.

ضد میکروب : آنتی‌اکسیدان‌های چای سبز طبیعی می‌توانند دیواره‌ی باکتری‌های تشکیل شده در بدن را خراب کنند و حتی انتقال برخی از باکتری‌ها را کاهش دهند.

    آرامش‌بخش : این ترکیبات می‌توانند با گیرنده‌های مغزی که تاثیر آرام‌بخشی روی بدن دارند، ارتباط برقرار کنند.

 

تمام آزمایشات روی آنتی‌اکسیدان چای سبز طبیعی یعنی EGCG در آزمایشگاه و روی حیوانات انجام شده است. اعتبار این تحقیقات و فواید چای سبز طبیعی با مصرف طولانی مدت آن مشخص می‌شود.

 

 

تی‌فلاوین نام گروهی از آنتی‌اکسیدان‌های پلی‌فنل است که مشخصا متعلق به چای سیاه طبیعی هستند و هنگام پروسه تخمیر شکل می‌گیرند. تی‌فلاوین‌ها فواید زیادی برای سلامتی دارند که به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی‌ آن‌هاست. این گروه از آنتی‌اکسیدان‌ها توانایی محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد را دارند و حتی توانایی این را داردند که تولید طبیعی ‌آنتی اکسیدان در بدن شما را تقویت کنند. حتی می‌توان برای مراقبت از قلب و عروق بدن نیز روی آن‌ها حساب کرد.

در یکی از تحقیقات که روی حیوانات انجام شد، مشخص شد که تی‌فلاوین‌ها با کاهش التهابات می‌توانند احتمال گرفتگی عروق بدن را کاهش دهند. تی‌فلاوین‌ها همچینین نشان داده‌اند که در کاهش کلسترول و قند خون هم موثر هستند و ممکن است بتوانند با قابلیت شکستن سلول‌های چربی، راه حلی برای کنترل چاقی باشند.

 

چای سبز طبیعی بنوشیم یا چای سیاه طبیعی؟

چای سیاه طبیعی و چای سبز طبیعی فواید مشابهی دارند. البته ترکیبات آنتی‌اکسیدان‌های‌شان با هم تفاوت دارد و ممکن است تاثیرات مفید متفاوتی روی عملکرد عروق بدن داشته باشند. اکثر تحقیقات تاکید کرده‌اند که چای سبز طبیعی تاثیرات آنتی‌اکسیدانی قوی‌تری نسبت به چای سیاه طبیعی دارد، اما در یکی از تحقیقات  منتشر شده در کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده آمریکا پی‌بردند که چای سبز طبیعی و چای سیاه طبیعی میزان ظرفیت آنتی‌اکسیدان یافرادی دارند.

هر دو نوع چای کافئین دارند اما کافئین موجود در چای سیاه طبیعی بیشتر است. همین موضوع چای سبز طبیعی را برای اشخاصی که به محرک‌هایی مثل کافئین حساسیت دارند، به انتخابی بهتر تبدیل می‌کند. از طرف دیگر چای سبز طبیعی دارای میزان بیشتری از آمینو اسید L-Theanine است، که تاثیرات آرام بخشی دارد و کافئین را خنثی می‌کند.

 

چای ایرانی|چای شمال|انواع چای شمال|خرید چای ایرانی|فروشگاه چای ایرانی|فروشگاه چای شمال|چای گیلان

 

اگر مثل تاثیر قهوه به دنبال یک جرقه کافئین هستید، چای سیاه طبیعی گزینه بهتری نسبت به چای سبز طبیعی است. به یاد داشته باشید که هر دو این چای‌ها دارای تانن (Tanin) هستند که در فارسی به آن «گسه» گفته می‌شود. تانن می‌تواند جذب مواد معدنی را کاهش دهد و در صورت مصرف زیاد، معده را تحریک و باعث تهوع و استفراغ شود. همچنین بهتر است چای را با فاصله نسبت به وعده‌های غذایی نوشید.

کلام آخر

فواید چای سبز طبیعی با فواید چای سیاه طبیعی مشابه است. این فواید شامل فوایدی برای مغز و قلب می‌شود. میان آنتی‌اکسیدان‌ آن‌ها تفاوت وجود دارد، اما با وجود آنتی‌اکسیدان‌های قوی‌تر چای سبز طبیعی، شواهد علمی فواید بیشتری در آن نسبت به چای سیاه طبیعی نشان نداده است. هر دو آن‌ها دارای کافئین محرک و تاثیرات آرام‌بخش هستند. هر دو چای را می‌توانید به رژیم غذایی خود اضافه کنید و با مصرف استاندارد، هم از فواید چای سیاه طبیعی بهره‌مند شوید و هم فواید چای سبز طبیعی.

چای ایرانی|چای شمال|انواع چای شمال|خرید چای ایرانی|فروشگاه چای ایرانی|فروشگاه چای شمال|چای گیلان

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

پست های مرتبط

دیدگاه خود را بنویسید