چای سبز چیست ؟! + فواید کامل
چای، پس از آب، دومین نوشیدنی محبوب و پرمصرف در کشور ما و برخی دیگر از کشورهای جهان است. اگر شما هم از آن دسته اشخاصی هستید که زیاد چای مصرف میکنند ، احتیاجی نیست نگران مضرات این عادت تان باشید چون تحقیقات نشان داده است نوشیدن چای به ویژه چای سبز طبیعی فواید زیادی برای سلامت دارد.
این روزها در خبر سلامت، بیشتر از هر نوشیدنی و غذای دیگری درباره فواید و خواص چای سبز گزارش می شود.
چای از برگ های گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می گردد و در سه نوع اصلی سبز، اولانگ و سیاه در بازار وجود دارد اما چای سبز به دلیل خواص و فواید درمانی اش در جهان محبوب تر و شناخته تر شده تر است. چای سبز حداقل ۴ هزار سال است که در کشور چین و طب سنتی چین به عنوان یک گیاه دارویی شناخته شده است. چینی ها از دیرباز با خواص درمانی چای سبز آشنا بودند و از چای سبز به عنوان دارو در درمان مشکلات مختلف مانند خونریزی، ناراحتی های گوارشی، سردرد و افسردگی استفاده می کردند اما استفاده از چای سبز فقط به چینی ها و شرقی ها که عادت به مصرف چای دارند محدود نشد و کم کم به دلیل ویژگی درمانی اش در سراسر جهان مورد استقبال مردم قرار گرفت. چای سبز میتواند در آب و هوای گرم و در ارتفاعاتی به بلندی ۲۱۰۰ متر از سطح دریا رشد نماید.
چای سیاه و چای سبز هر دو از یک گیاه واحد به دست میآیند و تفاوت آنها در روش تهیهشان است.
خواص و فواید چای سبز طبیعی :
• چای سبز برای درمان بیماری ام اس مفید است.
•چای سبز برای پیشگیری و درمان انواع سرطان مفید است .
•چای سبز برای درمان بیماری پارکینسون و آلزایمر نیز کاربرد دارد.
•چای سبز سوخت و ساز بدن را افزایش داده و اکسیداسیون چربی را افزایش میدهد.
• چای سبز احتمال خطر مبتلا شدن به بیماریهای قلبی و حملات قلبی را با کاهش خطر لخته شدن خون کاهش میدهد.
•چای سبز طبیعی احتمال خطر ابتلا به سرطان مری را نیز کاهش میدهد.
• مصرف چای سبز رشد سلولهای سرطانی ویژه را متوقف نموده و سطح کلسترول خوب خون را نسبت به کلسترول بد افزایش میدهد.
آزمایشات نشان دادهاند که مصرف چای سبز برای سلامت قلب افرادی که دارای تری گلیسیرید بالا هستند بسیار مفید میباشد. کتچینهای موجود در چای سبز که با میزان مصرف نسبت مستقیم دارد(dose-dependently) مانع از فعالیت لیپاز پانکراس میشود(آنزیمی که بوسیله پانکراس ترشح میشود و چربیها را هضم مینماید.) در نتیجه این پروسه ، سرعت شکستن چربی ها و تبدیل آنها به تری گلیسیرید و همچنین افزایش تری گلیسیرید در خونی که بعد از صرف غذا اندازه گیری میشود بسیار کند صورت میگیرند.
با توجه به اینکه افرایش تری گلیسیرید پس از وعده غذایی یکی از مشخصههای بیماری گرفتگی رگها است، مصرف ۲ فنجان چای سبز به همراه غذا، بسیار مفید میباشد.
• چای سبز برای درمان روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید) و بیماریهای قلبی عروقی توصیه میشود.
•چای سبز برای تقویت سیسم ایمنی بدنی نیز مفید است.
• برخی از محققان معتقدند که ، با نوشید منظم چای سبز، از به وجود آمدن حفره در دندان با از بین رفتن باکتری که موجب ایجاد جرم دندان میشود، میتوان پیشگیری نمود.
•چای سبز قدر تفکر را افزایش داده و قابلیت تمرکز را بالا میبرد.
•چای سبز آرامبخش رفع کننده استرس.
•چای سبز موجب کاهش وزن در افراد چاق میشود. پلي فنولهاي چاي سبز فعاليت آميلاز بزاق (آنزيم تجزيه كننده قندها) را کنترل ميكند. جالب است بدانيد كه چاي بدون داشتن عوارض خطرناك داروهاي كاهنده وزن ميتواند موجب كاهش وزن، اندازه دور كمر و تري گليسريد خون مبتلايان به چاقي شود
•چای سبز در رفع برخی از عفونت های قارچی، باکتری و حتی ویروسی (نظیر سرماخوردگی عادی) نیز بسیار کارآمد و مفید است.
•چای سبز خلط را از گلوی ملتهب رفع و اثر مواد سمی را خنثی می کند.
• تانین” موجود در چای سبز می تواند از تداوم اسهال جلوگیری کند. اگر می خواهید میزان “تانین” را در چای افزایش دهید، بگذارید بیشتر دم بکشد.
موارد منع مصرف چای سبز :
برخی افراد معتقدند كه پیش و پس از دريافت فرآوردههاي آهن و در شيرخواران نبايد از چاي سبز يا تركيبات پلي فنول آن استفاده نمود. شواهد موجود حاكي از آنست كه مقادير بيش از حد چای سبز به صورت روزانه با سوخت و ساز آهن تداخل نموده و موجب كم خوني ميشود. شواهدي مبني بر منع مصرف در حاملگي وجود ندارد با اين حال بايد با پزشك مشورت نمود. مصرف چاي سبز در دوران شيردهي توصيه نميگردد.